Kurkut

Kurkut tarvitsevat lämpimän ja aurinkoisen kasvupaikan lajikkeesta riippuen joko ulos (kasvualusta yli +8astetta) tai kasvihuoneeseen. Kasvualustan pitää olla hyvin kalkittu ja lannoitettu. Kurkun taimi on istutusvalmis, kun siinä on ainakin kaksi kasvulehteä. Tasainen kastelu koko kasvukauden ajan. Kasvihuoneessa viljeltävät lajikkeet tuetaan. Kurkut ovat hyvin kylmän arkoja, joten viileinä kesinä ne on syytä peittää ainakin öiksi.

Avomaankurkku Harmonie RZ on karvasvapaa ja härmänkestävä lajike, jonka hedelmät ovat partenokarppisia eli kehittyvät ilman pölytystä. Hedelmä on n.12cm pitkä. Sopii viljeltäväksi myös kasvihuoneissa. Yksi taimi tarvitse paljon tilaa, joten istutetaan n.40cm:n välein. Käytetään tuoreeltaan tai säilötään etikkaliemeen.

Kasvihuonekurkku Amazone on runsassatoinen ja voimakaskasvuinen lajike, joka muodostaa hedelmiä ilman hedelmöitystä. Hedelmät ovat n.30cm pitkiä ja sileäpintaisia. Kasvava taimi täytyy tukea.

Sitruunakurkku Lemon Apple
Nimestään huolimatta tämä erikoisennäköinen kurkku maistuu hieman vesimelonille. Hedelmät ovat pyöreät ja sileät ja väriltään keltaiset, joissa on vaaleita juovia. Taimi viihtyy kasvihuoneessa tai maassa. Korkeutta kasvaa vain 1-1,5m, joten voidaan istuttaa vaikka isoon ruukkuun terassille.

Snackkurkku Salt&Pepper (EI SAATAVILLA 2023)
tekee alle 7cm pitkiä päältä valkoisia ja sisältä vihreitä hedelmiä. Vanhempien hedelmien pinnalle tulee pippurimaisia kohoumia. Sopii kasvatettavaksi suuressa ruukussa patiolla tai parvekkeella.

AVOMAANKURKKU  – €                          KASVIHUONEKURKKU  – €        SITRUUNAKURKKU  – €