Torstai 8.6.23

Huomenta vaan. Aamutoimet suoritettu, joten nyt jos pikaisesti kuulumiset raapustais. Tulinkin vaihteeksi tänne kasvihuoneen puolelle kirjottelemaan. Vähän on ollut viileitä kelejä ja varmasti on saanut iltaisin miettiä, että nostaako kukat suojaan vai peittääkö harsolla vai kenties mennä riskillä ja vaan toivoa, että ei kai se nyt enään näin kesäkuussa kylmä tule. Mutta kyllä vaan joutui puutarhurikin (ensimmäistä kertaa elämässään) nostelemaan terassin kukat sisälle, mutta vain yhdeksi yöksi. Uskoisin ja toivoisin, että nyt alkais kesä jo häämöttämään. Lupaili kuitenkin viikonlopusta lähtien mukavan kesäisiä lukemia.

Viime viikko puutarhalla oli ajankohtaan nähden aika hiljainen, mutta tällä viikolla on taas päästy normaaliin meininkiin. Se on se aika kesästä, kun olis alettava kukittamaan hautoja… 10.päivähän on jo lauantaina 🙂 Mitäs sinne haudalle nyt sitten voi ja kannattaa laittaa? Mitäänhän ei ole kiveen kirjoitettu. Suosituimpia taitavat kuitenkin edelleen olla Ruusu- ja Mukulabegoniat sekä pienemmät Kesäbegoniat. Begoniat ehkäpä juuri siksi, että ne ovat helppohoitoisia. Mutta yhtälailla haudalle voi istuttaa Verenpisaraa, Neilikkaa, Uuden-Guineanliisaa, Ahkeraliisaa yms. mitä nyt mieleen juolahtaa. Ja siihen eteen…hopealehteä, Lankaköynnöstä, Hopeaputousta. Paljon löytyy lajikkeita, kun vain osaisi päättää 🙂

No nyt kuuluu ovikellon ääni eli Näpsä-koiran haukku…tarkoittaa sitä, että päivän ensimmäinen asiakas on täällä. Palataanpa taas!!