Torstai 30.9.2021

Kesä meni ja syksy tuli. Mukavat lämpötilat hellivät meitä vielä loppukesälläkin, mikä on puutarhurin mielestä oikein mukavaa. Puutarhuri on nyt lomaillut ja huilinut mukavan tovin ja on jo pikkuhiljaa/vähitellen aloittanut ensi kauden suunnittelun.

Pyhitimme hetki sitten täyden viikon kasvihuoneiden siivoamiselle ja remonttihommille. Eli tehtävänä oli perus talveenvalmistautumis askareet, kuten lämmitysputkien tyhjäys, tunnelien muovien poisto, myymälän tyhjennys ja kasvihuoneiden yleinen siivous. Siivoushommaa emme ihan saaneet tehtyä, joten sitä tulee jatkaa joskus myöhemmin…viimeistään sitten alkuvuodesta. Muitakin tehtäviä oli kertynyt; Juhannus tulvatuhojen korjausta keskihuoneessa, luukkutankojen asentaista, tunnelin veden syöttöputken kaivaminen yms. Vaikka paljon saimmekin tehtyä, luulen että hommaa jäi vielä mukavasti ensi kauden alkuunkin.

Syyskuu on myös ensi kauden taimien tilaamisen aikaa. Uusia pistokas-/taimiluetteloita on tullut kymmenittäin ja niitä on selailtu päivänä jos toisenakin. Noh, pari päiväähän siinä melkein sitten menikin, että saatiin ensi kesälle kasattua hyvä kattaus uutta ja vanhaa. Uutuuksia en nyt tähän luettele, mutta sanotaanko, että niitä löytyy useita.

Tiesittehän muuten, että Puutarha Suokukka täyttää pyöreät 20v ja puutarha tällä tontilla on toiminut yhteensä 60v. Ensi kesänä on siis todellakin aika juhlia. Puutarhurilla onkin pää täynnä ideoita ja ajatuksia…katsotaan kuinka ne kaikki saadaan toteutettua. Onneksi on vielä aikaa 🙂
Ihanaa ja värikästä syksyn jatkoa!