Torstai 18.5

Huomenia ja hyvää Helatorstaita. Viileätä on, mutta eipäs masennuta, sillä huomenna jo aurinko taas lämmittää ja saadaan parin päivän tauon jälkeen kesä takaisin. Ensimmäisenä se asia, että puutarha ja Vaajakosken myyntipiste ovat tänään auki ihan normaaliin torstaiseen malliin eli 9.00-20.00…me ei täällä paljoo pyhistä ymmärretä 🙂 Kahvila Jääkukka palvelee myös totuttuun tapaan 10.00-18.00. Tais olla Äitienpäiväviikko, kun viimeks kirjottelin. Kylläpäs osuikin mahtavan kesäinen keli sille viikolle…että hukkui kasvihuoneesta muutakin kuin vain niitä perinteisiä ruusuja. Itseasiassa pöydät ja amppelilinjat on alkanu tyhjentymään aika vinhaa vauhtia, mikä ilahduttaa kyllä puutarhurin mieltä. Sen ansiosta saadaan kukkia harvempaan ja kastelukin nopeutuu päivä päivältä.

Tänään tulin kuitenkin kertomaan huomisesta eli Käy Kasvihuoneeseen -päivästä. Käy Kasvihuoneeseen -päivä on Kauniisti kotimaisen järjestämä valtakunnallinen puutarhavierailupäivä. Aateltiin sen kunniaks laittaa grilli tulille ja paistaa muutamalle eli 100:lle ensimmäiselle makkarannälkäiselle makkarat. Pienen arvonnankin vois suorittaa. Eli kaikkien arpalippujen täyttäneiden ja palauttaneiden kesken arvotaan…niin mitä? Hmm…oisko vaikka kukkia? Sen näkee. Mutta eihän kuulosta hullulta ollenkaan, eihän? Poikkeapa sinäkin makkaralle ja kasvihuoneeseen katselemaan tämän kesän antimia 🙂

Palaan vielä alkuun. Kesä on siis todellakin alkanut ja kukat hupenee. Myöskin hyötykasvihuoneessa alkaa näkymään tyhjiä länttejä ja pöytiä. Kannattaako enää siis odotella sitä maagista kesäkuun kymmenennettä? Tiedä sitä…mutta puutarhurilla itsellään on vahva epäily, että siihen päivään mennessä myydään monen hyötykasvin osalta jo EI OOta. Kuin myös monen kukkalajikkeenkin kohdalla.

Puutarhuri lähtis nyt karvakorvien aamuruokinnan kautta kasvihuoneelle…Nähdään siellä!