Tiistai 20.6

No hupsis, sehän on jo Juhannusviikko 🙂 Kyllä tämä aika vaan menee kuin siivillä, kun on paljon mielekästä tekemistä. Mutta kaikki loppuu aikanaan…sen huomaa siitä, kun kasvihuoneissa pöydät alkaa tyhjenemään ja itsekin alkaa miettimään, että mitähän sitä sitten tekis. Painetaan nyt kuitenkin vielä muutama päivä ja sitten.

Työolosuhteet ovat olleet parin viikon ajan enemmän ja vähemmän kuumat, kosteat ja hikiset, kun kasvihuoneiden lämpömittareissa elohopea on kiivennyt yli “lasten kylvyn”. Työskentely näin korkeissa lukemissa on vaatinut paljon pausseja ja monen monta pulloa vettä. Ja niistäkään ei ole helpotusta kuin hetkeksi. Mutta on me nautittukin 🙂 Kukatkin ovat vaatineet osakseen enemmän huomiota kuin pilvisempinä päivinä. Veden tarve on lisääntynyt ja huonoja kukkia tulee nypittäväksi nopeampaa tahtia. Kukille kasvihuoneessa alkaakin jo olemaan liian kuuma…ulkona olisi huomattavasti parempi. Hyvin me on kuitenkin nää helteet vedetty, niin työ”miehet” kuin kukatkin ja kaikki ollaan pysytty pystyasennossa. Sen verran on pöydillä kukat harventuneet, että kasvutunnelit on saatu jo kokonaan tyhjiksi ja toinen jopa valmisteltu talviunille…aika reipasta, koska yleensä se homma jää syksylle. Jos kaikki kukat läjään laittaisi, niin ei niistä kyllä montaa pöydällistä enään tulisi. Mikä on tietenkin erittäin hyvä asia tässä vaiheessa. Sillä…

Kun me perjantaina lähdetään Juhannuksen viettoon ja painetaan ovet kiinni…painetaan ne myynnin osalta kiinni viimeisen kerran tänä kesänä. Puutarha on siis auki vielä tällä viikolla Ti-To 9.00-20.00 ja Pe 9.00-13.00…sitten meidän on aika hellittää ja ottaa aikaa itsellemme.

Vaajakoskella myynti jatkuu vielä Juhannuksen jälkeen heti maanantaina klo 9.00. Joten tervetuloa sinne! Me täällä puutarhalla pidämme huolta lopuista kukista ja kuskaamme niitä sitten Vaajakosken myyntipisteelle teidän saataville. Myyntipisteen portit ovat auki Ma-La 9.00-20.00 ja Su 12.00-16.00 niin pitkälle kesää kun kukkasia vain riittää.

Niin ja tokihan puutarhan Kahvila Jääkukkakin on vielä nämä muutamat päivät avoinna. Suosittelen maistamaan ihania viilentäviä juomia ja jäätelöäkin on vielä jäljellä 🙂 Kahvilan yläkerran Käsityöpuoti on myös auki Kahvilan aukioloaikojen mukaisesti eli vielä Ti-To 10.00-18.00 ja Pe 10.00-13.00.

Nyt ois vissiin paineltava kasvihuoneen lämpöön. Saattaa olla, että palaan vielä ennen kuin heitän turkoosin pois, mutta jos en…niin Hyvää Juhannusta!!