Sunnuntai 30.4.23

Hyvää Sunnuntai-iltaa! Se on puutarhuri ite, ku tänne ennätti huuteleen 🙂 Se on kuulkaas semmonen juttu, että kevät ja kasvatuskausi on nyt virallisesti ohi…ainakin meillä täällä kasvihuoneella. Huomenna nimittäin laitetaan turkoosia ylle ja vaihdetaan kesävaihde silmään. Ku olenhan mä viissiin aiemmin maininnu, että ovet avautuu huomenna Vappuna klo 9.00. Sitten ei muuta kun tossua toisen eteen ja katselemaan miltä tämän kesän kukkatarjonta näyttää. Eikä siinä vielä kaikki…muutamat ensimmäiset saa samalla kertaa suut makiaks, kun Kahvila Jääkukassa on tarjolla simaa ja munkkeja. Myös Kahvilan yläkerran Käsityöpuoti on avoinna huomenna, jos vaikka uutta käsinkudottua mattoa halajaa tai hei, miksei vaikka äitienpäivälahjaks…sekinhän on ihan jo nurkilla.

Kerrottakoon vielä tämän viimeisen viikon touhuiluista. Alkuviikolla käytiin pystyttämässä Vaajakosken myyntipiste, joka sitten torstaina “täytettiin” orvokeilla ja orvokkiamppeleilla. Nyt siis portit ovat sielläkin auki joka päivä ainakin juhannukseen asti. Täällä puutarhalla on vielä vähän istuteltu, siirretty kukkia oikeisiin huoneisiin ja kasteltu (tietenkin), mutta ennen kaikkea on siivottu, puunattu, imuroitu ja haravoitu kasvihuoneissa ja pihalla. Ja ihan näyttää siis jo kesältä…ainakin mun mielestä ja jos tämän aamuista pientä lumisadetta ei lasketa.

Kasvihuoneessa on jo ihan oikeesti kesä. Paljon on innokkaita kukkijoita, vehreitä yrttejä ja punastelevia mansikoita. Nyt, kun vielä saadaan ulos ne samat lämpötilat, kun lähes koko huhtikuun on ollut, niin päästään pihojen ja parvekkeiden laittoon. Orvokithan toki voi jo nyt ulos istuttaa, niitä ei pikkupakkaset nujerra. Osa amppeleistakin on jo niin komiasti kukassa, että kyllä nekin jo mieltä ilostuttais.

Kyllähän me ny huomenna nähään? Tai voidaanhan me nähä sit joku toinenkin päivä? Ja eihän se ny niin päivän päälle oo. Tervetuloa huomenna, ylihuomenna, viikon päästä tai ihan just silloin, kun hyvältä tuntuu! Puutarhuri on täällä (tai siis ei TÄÄLLÄ, vaan kasvihuoneessa) joka tapauksessa ainakin Juhannukseen saakka.