Sunnuntai 16.4.23

Hei vaan hei! Onpas ollutkin aivan mahtava huhtikuun ensimmäinen puolikas; aurinko paistellu enemmän ja vähemmän (lähinnä enemmän) ja kaikki hirmuiset lumikinokset, joita puutarhankin pihaan on talven mittaan kasautunut, ovat kohta tipotiessään. Joka aamuinen lintujen visertely ei voi muuta, kun saada hymyn huulille ja kevättä rintaan. Joutsenet ja kurjetkin on jo kuultu ja bongattu ylittämässä kasvihuoneita. Selkeitä kesän merkkejä…JES!!!

Me ollaan täällä ahkeroitu. On istutettu, järjestetty, kuskattu kukkia paikasta toiseen ja vaikka mitä kaikkee muuta. Vielä on hommia jäljellä, ennen kuin ollaan valmiita avaamaan ovet. Viimeiselle viikolle lienee jäävän vielä lopulliset paikkojen siivoilut. Sen verran on tässä kevään istutustuohussa pöllytelty multaa pitkin poikin, että on syytä vähän käytäviä pyyhkäistä ennen H-hetkeä. Nopeasti on tämä istutuskausi mennyt, kun vastahan sitä ensimmäisiä orvokkeja istutettiin ja nyt ne jo kukkivat täyttä päätä. Muutamia tilauksia olemmekin jo toimittaneet. Tarkoittaa sitä, että myyntikausi ottaa ensimmäisiä varovaisia askeliaan.

Puutarha aukeaa siis vappuna klo 9.00. Samalla, kun tulee kesän istutuksia suunnittelemaan ja ehkä jo ensimmäisiä kukkahankintojakin tekemään, voipi laittaa suut makiaksi…Kahvila Jääkukassa on nimittäin tarjolla simaa ja munkkeja. Ja niinhän se on, että nopeat syövät… Puutarha on auki totuttuun tapaan aina juhannukseen saakka maanantaista perjantaihin klo 9.00 – 20.00 ja viikonloppuisin klo 9.00 – 18.00.

Ja nyt joku tarkkasilmäinen varmasti huomasi, että 9.00…mitä ihmettä? Kyllä. Koimme tarpeelliseksi ottaa yhden tunnin aamusta itsellemme eli entisen aamu kahdeksan sijaan avaamme nyt 9.00. Tarkoittaako se sitä, että ikää on tullut lisää ja olemme laiskistuneet? No myönnetään, että jos puutarha on tänä vuonna 21v vanha, niin ehkä mekin olemme vanhentuneet samaa tahtia, mutta että laiskistuneet…siihen en usko. Ehkei kumpikaan noista ole syynä muutokseen…meistä vaan nyt tuntu siltä. Ehkä me vaan nautitaan aamukahvista hieman kauemmin tai jotain muuta….Sen näkee sitte.

Vaikka Kahvila Jääkukan ovet on auki vappuna, niin jos virallisesti avais sitten toukokuun ensimmäisenä lauantaina kelien niin salliessa. Ja siellähän meillä on tarjolla taas kahvia, kylmiä juomia, ihania jäätelöannoksia ja jotain kahvihyvää. Kahvila onkin auki joka päivä aina juhannukseen saakka klo 10.00-18-00. Kahvilan yläkerran Käsityöpuoti on avoinna pe-su 10.00-18.00. Ihanien käsin kudottujen mattojen lisäksi sieltä voi tehdä myös kirppislöytöjä. Pupulaan, jonne muuten on syntymässä ensiviikon aikana pieniä pupuvauvoja, pääsee aina puutarhan ollessa auki. Mukulamestan polkuautorata on vielä lumen peitossa, mutta eiköhän sekin näiden parin viikon aikana saada kaivettua esiin, että sitten jo heti vappuna pääsee kurvailemaan.

Vaajakosken myyntipiste olisi tarkoitus pystyttää huhtikuun viimeisellä viikolla ja avata sitten torstaina 27.4. Vaajakoskella portit ovat auki huhtikuun muutaman päivän ajan klo 10.00-18.00 , sunnuntaina 12.00-16.00. Toukokuussa sitten siirrytään taas kesäaikoihin eli Ma-La 9.00-20.00 ja Su 12.00-16-.00.

No oliskohan nyt tullu kaikki mielen päällä ollu asia…hmm…ehkä suunnilleen. Sitten voikin tästä lähteä pyhäpäivän viettoon eli kasvihuoneeseen ehkä kastelemaan…ehkä jotain muuta. Mutta hihat ne on laitettava heilumaan kuitennii, että saahaan valmista. Me nähään parin viikon päästä…siihen asti moikka moi!!!