Perjantai 2.4.2021

Aurinkoista pääsiäistä täältä puutarhan lämmöstä.
Kevät on lähtenyt niin vauhdikkaasti käyntiin, ettei puutarhuri ole edes kerennyt kuulumisia päivitellä.
Kauden hommat puutarhalla aloitettiin helmikuussa pakkasen ja lumen keskellä, jolloin laitettiin ensimmäinen kasvihuone lämpiämään. Siitä lähtien onkin sitten viikottain tullut lisää pistokkaita ja tarvittu lisätilaa eli laitettu aina seuraavaa huonetta lämpimäksi. Nyt huuhtikuun alussa onkin kaikissa huoneissa jo lämmöt päällä ja pöydätkin näyttävät jo aika täysiltä. Ja mitä ollaan tehty? No mehän ollaan istutettu, kylvetty, kasteltu, rempattu, siivottu, latvottu ja vaikka mitä kaikkea muuta mitä nyt sattuu tulemaan mieleen.

Pikkuhiljaa alkaa olemaan aika, että pöydät ovat täynnä ja lisää taimia tulee edelleen. Eli amppelit on nosteltava linjastoihin roikkumaan ja pöydillä väliaikaismajoituksissa olevat riippukukat on nosteltava yläränneihin. Kelien lämmetessä pysyvästi plussan puolelle kannetaan parhaiten viileyttä kestävät kasvit tunneleihin ja näin saadaan taas lisä tilaa.

Kevät on jo niin pitkällä, että kohtahan se on jo aika avata kasvihuoneiden ovet ja vaihtaa ns. kesävaihde silmään. Nähdään siis ihan pian!
Ei muuta kun TIPI TII…