Perjantai 18.8.23

No mutta alkaakos se jo olemaan syksy? Kyllä väittäisin, että puissa alkaa jo olemaan keltaisen ja ruskean eri sävyjä. Lämmintä onneksi vielä on ja aurinkokin on paistellu mukavasti melkein joka päivä. Pitihän se jotain myrskyjäkin olla, ja vissiin niitä jossain päin Suomee olikin, mutta tähän meille ne ei hurjemmin iskenyt. Onneksi. Tämä kesä taisi olla kukkien hoidollisesti aika hankala, kun on ollut pitkään kestäneitä kuumia ja kuivia jaksoja sekä ne alkukesän viileät, jopa pakkasyöt. Silti olen saanut paljon kuvia hyvin onnistuneista kukista ja hyvin satoa tuottavista hyötykasveista. Kiitos teille ihanat asiakkaat, kun niitä viitsitte minulle lähettää ja kertoa onnistumisistanne.

Niin syksy. Mitä se tarkoittaa täällä meillä? NO sehän meinaa, että tarttis saada aivot käännettyä offilta takas onnille ja ruvettava miettimään, että minkälaista kukkasta sitä ens keväänä kasvattais. Ensi kauden taimiluettelot on jo saapunut ja on niitä jo selailtukin. Pari päivää sitten käytiin Vantaalla Scheteligin ja Kekkilän järjestämillä Ryhmäkasvipäivillä katselemassa vähän ensi kesän uutuuksia ja näkihän siellä paljon kolleegoitakin…aina on mukava vaihtaa muutama sananen kuluneesta kaudesta toisen puutarhayrittäjän kanssa. Ensi viikolla on edessä muutama palaveri taimitoimittajien kanssa ja sitten olisikin päätettävä, että mitä laitetaan. Mitä lajia lisätään? Vai lisätäänkö mitään? Vähennetäänkö vai jätetäänkö joku laji kokonaan pois valikoimasta? Vaikeita pohdintoja siis edessä…voi kunpa olisinkin ennustaja ja tietäisin minkälainen kesä 2024 tulee olemaan. Mutta sen kuulin, että ensi kesän trendiväriksi kukkarintamalle on arvioitu kinuskin ja toffeen sävyjä. Nähtäväksi jää näinkö tosiaan on.

Eiköhän siihen tullu kaikki, mitä olin ajatellutkin raapustella. Luulen, että palaan ensi- tai viimestään seuraavalla viikolla kertomaan tai ainakin vähän vihjailemaan, että mitä kivaa me ensi kesälle tilattiin. Palataan asiaan 🙂