Perjantai 10.3.2023

Kevät on tullut. Vai onko? No ainakin on ollut niin mukavan aurinkoiset pari viikkoo ja pajunkissojakin vilahtelee jo ojanpenkoilla. Kaikista eniten kevään tunnetta tuo kuitenkin vihreys ja lämpö kasvihuoneessa. Ja ne kaks ihan oikeeta kissaa, jotka todellakin osaavat nauttia lämmöstä 🙂

Talvilomaviikosta selvittiin ja tämä viikko onkin taas hommailtu kukkien parissa kasvihuoneessa. Viime sunnuntaina laitettiin kolmas kasvihuone lämpiämään ja heti maanantaina sinne saatiin kotiutettua kauden toinen taimikuorma. Toinen kuorma piti sisällään jonkin verran vähemmän tavaraa kuin ensimmäinen, mutta mukavasti tekemistä viikkoon kuitenkin. Kasvamaan saatiin Amppelimansikkaa, Keijunmekkoa, eri värisiä Markettoja, Lumihiutaleita, Miljoonakelloja, Gerberaa ja vähän jotain muutakin.

Istutushommien lisäksi on valmisteltu seuraavaa viikkoa eli laitettu ruukkuihin turvetta ja siivottu seuraavaa kasvihuonetta (herää kysymys, että miksei sitäkin olis voinu tehdä jo edellisenä syksynä). Ja hei, nautittu auringosta…tietenkin. Kasvihuoneessa onkin parhaimpina päivinä ollut kuin kesä…yli +25… eli hirvee hiki (vois vaan tajuta jo jättää ne kalsarit narikkaan 😀 )

Mietin tässä, että oiskohan tän viikon hommat jo tehty vai vieläkö sitä menis vähän jotain pientä??? Periaatteessahan ei tarttis, koska kaikki tän viikon oleelliset/pakolliset on saatu tehtyä. Mutta tunnen itseni ja niinpä uskon löytäväni itseni vielä viikonlopunkin aikana tuusaamassa muka jotain tosi olleellisen tärkeää 🙂 Ja ettehän te ny tietenkään ajatellu, että puutarhuri täällä viikonloput vaan lomailee? Näin istutuskaudella viikonloput, kuten myös talvilomaviikko ja kaikki muutkin mahdolliset normaalit vapaapäivät on puutarhurille yhtälailla työaikaa, mutta vain hieman löysempää sellaista eli meille vähän kuin lomaa/vapaa-aikaa.

Nytpä muistinkin yhden jutun, mikä on vielä “pakko” tänään hoitaa ennen pimeän tuloa, joten suuntaankin tästä kasvihuoneelle ja palaan näytön ääreen taas, kun on aika. Hei hei ja hyvää viikonloppua!