Maanantai 17.6.2019

Lupasinhan palata asiaan seuraavana kiireettömänä aamuna…no nyt on se, tai oikeestaan ei ole, mutta olin vain virkeä ja heräsin ajoissa 🙂
Kevät meni ja kesä tuli. Ollaan kyllä saatu nauttia ihanan lämpimistä, jopa helteisistä päivistä tänä kesänä. Kasvihuoneen mittarit ovatkin välillä kivunneet reilusti yli +40asteen. Kelit ovat siis suosineet (vaikka vähän hiki on ollutkin) puutarhuria täällä kasvihuoneessa ja varmasti myös kaikkia kotipuutarhureita omilla pihoillaan ja pikku kasvihuoneissaan. Alkaa tomaatit ja kurkut vähitellen antamaan satoa ja kukatkin loistavat ulkona kilpaa auringon kanssa. Puutarhurin kastelutaidotkaan eivät ole tänä kesänä päässeet ruostumaan, on nimittäin joku tunti tullut vietettyä letkun varressa. Vettä on kulunut ei pelkästään kukilla vaan myös puutarhurilla. Ihana kesä!


Ja vaikka Juhannus kolkutteleekin jo ovella, on täällä puutarhalla vielä paljon kauniita kukkia vailla omaa kotia. Valikoima ei tietenkään ole enää niin laaja kuin kauden alussa, mutta uskon täältä kuitenkin löytyvän jokaiselle jotain koristusta pihalle ja parvekkeelle. Puutarhan ovet ovat auki juhannusviikolla ma-to tavalliseen tapaan klo 8.00-20.00, juhannusaattona laitetaan ovet kiinni jo klo 14.00 ja siirrytään hetkeksi huilimaan ja nauttimaan keskikesän juhlasta. Kun Juhannus on vietetty palaamme virkistyneinä takaisin “sorvin ääreen”. Avaammekin ovet jälleen ma 24.6 klo 9.00. Myös Vaajakosken myyntipisteellä myynti jatkuu vielä juhannuksen jälkeen.


Ihanaa ja lämmintä Juhannuksen aikaa kaikille ja nauttikaa…niin minäkin aion tehdä 🙂
Vielä on kesää jäljellä…