Lauantai 18.2.2023

Ohhoh…Oikeestiko nyt on jo Helmikuu? Kylläpäs tämä aika taas menikin nopsaan. Ja saiko puutarhuri mitään aikaiseksi? Vai oisko pitänykään saada? Vai oisko tää ollu se loma, kun ei vaan ois tarttenu tehä mitään “järkevää”? NO , juu ei! Tokkopa sitä koskaan sellaista “lomaa” puutarhurilla onkaan, etteikö ees vähän töitä miettis 🙂 Mutta hyvin kulkevat käsi kädessä loma ja työt.

Kyllähän me työkauden päätteeks otetaan aina vähän lepiä ja rentoudutaan kukin mitenkäkin. Nautitaan auringosta ja ansaituista vapaapäivistä. Jossain vaiheessa kuitenkin, kun on tarpeeks kauan vaan oltu, työfiilis hiipii takaisin. Mutta onneks sitä fiilistä pääsee ruokkimaan, vaikka lomalla onkin. Pakollisten syys-/talvihommien (mm. uusien pistokkaiden tilaus, lämmitysputkien tyhjäys, siivous) lisäksi, asennettiin mm. Orvokkitunneliin pöydät.

Mutta nyt unohdetaan loma. Puutarhalla on siis ihan oikeasti jo herätty tulevaan kauteen. Turvekuorman saavuttua pari viikkoa sitten alkoi sormet sen verran syyhyämään, että oli pakko jo kaivella ruukutuskoneetkin varastosta. Koneet toimii ja ihmisetkin on vireessä, joten hommat on lähtenyt hyvin käyntiin. Ensimmäiset kylvöt suoritin alkuviikolla. Multaan pääsivät kiireisimmät eli amppelitomaatin ja kuukausimansikan siemenet. Ja kun oikein tarkkaan kylvölaatikoita katsoo, niin kyllähän siellä jo ensimmäiset pikkutomaatit kaivautuvat esiin. Huomenna olisi tarkoitus avata hanat kahteen ensimmäiseen kasvihuoneeseen eli laittaa lämmityskattilat pöhisemään, jotta saadaan tarpeeksi lämpöä maanantaina saapuville kauden ensimmäisille pistokkaille. Ensi viikolla aloitetaankin sitten istutushommat…voi kuinka tätä on jo odotettu.

Rauhallista viikonlopun jatkoa ja palataanpa asiaan ensi viikolla