Lauantai 1.4.23

Aprillia, aprillia… Ei. En tullut tänne huijaamaan ketään. Tulin ihan rehellisesti kertomaan miten menee, mitä on tullut tehtyä ja mitä kuuluu noin niin ku muute. On huhtikuu, aurinko paistaa ja linnut laulaa eli nytkö se kevät sitte on? Ihan hirveen paljoo ei oo tällä viikolla keväältä tuntunu, kun lunta on satanu varmaan enemmän, kun koko talvena tähän mennessä. Onneks on oltu lunta turvassa kasvihuoneessa 🙂 Mutta tää parin päivän aurinko on saanut taas uskon kevääseen palaamaan. Odotellaan vaan, kyllä se sieltä joka vuosi on tullut.

Kasvihuoneet on täyttyny vinhaa vauhtia. Pari päivää sitten laitettiin viimeinenkin kasvihuone lämpiämään ja eilisen päivän aikana siellä on jo pari ensimmäistä pöytää täyttynyt. Alkuviikko meni latvoessa ja loppu viikko istuteltiin mm. amppeleita, tomaatin sekä samettiruusun taimia. Kasvihuoneessa alkaa olemaan se hetki, kun kukkia aletaan asettelemaan lopullisille paikoilleen. Amppeleita nostetaan yläilmoihin linjastoihin, riippukukantaimet siirretään kouruihin pöytien päälle ja pöydille menevät kukat puretaan laatikoista ja harvennellaan. Vuosien saatossa lähes jokaiselle kukkalajille on löytynyt se oma paras huone ja pöytä, jossa ne viihtyvät kesän…siis sen ajan, kun meillä oleilevat. Joidenkin lajikkeiden kanssa tuumaillaan ja testaillaan vieläkin sitä oikeaa kolkkaa. Onneksi kaikki ovat aina löytäneet paikkansa ja jopa mahtuneet kasvihuoneisiin, vaikka joskus toivottomalta on näyttänytkin 🙂

Yksi juttu vielä. Koska nyt on 1.4, niin sehän tarkoittaa, että puutarhan aukenemiseen on enää yksi kuukausi. Eli huhtikuun ajan me täällä vielä hoivaamme pikkuisia, jotta niistä tulisi isoja ja kauniita yksilöitä. Vappuna 1.5 avataan siis kasvihuoneen ovet teille ihanat asiakkaamme. Nähdäänhän silloin? Odotan jo innolla!

Ja muuten. Huomenna on virvon varvon -päivä…olettehan täyttäneet munavarastonne pikkuvirpojien varalle 🙂 Puutarhuri on 😀 Hyvää Pääsiäistä kaikille!!!