Keskiviikko 2.10.2019

Syksy on jo edennyt pitkälle ja me täällä puutarhalla ollaan ehditty hiukan rauhoittumaan ja rentoutumaan kesän jäljiltä. On mökkeilty ja veneilty ja vielähän sitä ehtiikin vaikka mitä.

Taisin edellisessä kirjoituksessa mainita, että remonttia olisi tiedossa tälleKIN syksylle. Remontin kohteena tänä vuonna meillä on puutarhan vanhin kasvihuone eli ns. Pikkuhuone, jossa kasvatetaan lähinnä Ruusubegoniaa. Tämä kasvihuone on tähän asti ollut ainut joka on ollut maapohjalla. Ja nyt tämän lattiaremontin myötä olisikin toiveissa välttyä jatkossa rikkakasvien kitkennältä ja pystyä toimimaan kasvihuoneessa ilman, että tarvitsisi vähän väliä vilkuilla mihin jalkansa asettaa ehkä hieman kovia kokeneilla lautakäytävillä. Kasvihuoneesta on nyt tyhjennetty “sisuskalut” ulos ja lattiaa on lapioitu, tärytetty ja laatoitettu. Seuraava vaihe on uusien lämmitysputkien hitsaus ja asennus sekä paranneltujen pöytien tuonti takaisin sisään. Pikkuhiljaa se siitä valmistuu…aikaahan meillä on ensimmäisten pistokkaiden saapumiseen asti eli helmikuulle.

Ensi kesän pistokastilauksetkin on jo kahlattu läpi. Ei ollut muuten ihan mikään kevyt pikkuhomma. Ja nyt kaikkia tietenkin kiinnostaa, että mitäs jännää ensi kaudelle onkaan tulossa…mutta jätänpä sen vielä paljastamatta ja palaan asiaan kevään korvilla.
Ja tämän hetkisestä hiukan myrskyisestä ja sateisesta syyssäästä huolimatta haluan toivottaa kaikille mahtavaa syksyn jatkoa. Nauttikaa auringosta (kyllä se meitä välillä muistaa), luonnon väreistä ja antimista sekä ensimmäisistä kirpsakoista pakkasaamuista.
Puutarhuri jatkaa “lomailua”