Torstai 30.1.2020

Uusi vuosikymmen. Onko se erilainen kuin edellinen? Mitä se tuokaan tullessaan, otetaan se ilolla vastaan. On ollut pitkä ja voisiko sanoa synkkä syksy ja alkutalvi, mutta vihdoinkin on lunta satanut ja saadaan edes hetki nauttia oikeasta talvesta. Vähäluminen alkutalvi on kyllä vähentänyt puutarhurin hommia, sillä kasvihuoneet ovat pärjänneet hienosti ilman lumenpudotusta. Puutarhuri on siis saanut ottaa rennosti.

Nyt alkaa vuosi olemaan jo siinä vaiheessa, että puutarhallakin on herättävä “talviunesta” ja alettava valmistelemaan tulevaa istutuskautta. Ensimmäisten pistokkaiden tuloon on vielä muutama viikko ja ensimmäiseen kylvöönkin on vielä pari viikkoa, mutta ennen sitä on täytettävä ruukut valmiiksi. Siinä hommassa ollaankin jo hyvässä vauhdissa, sillä viime syksynä tuli hommattua “uusi” ruukutuskone.
Syksyllä aloitettu kasvihuoneremontti alkaa olemaan loppusuoralla, kun uudet pöytärännit tulivat. Saadaan huone lämpiämään ensimmäisiä kylvöjä varten viikolla 7. Istutuskausi starttaakin sitten viikkoa myöhemmmin orvokin ym. istutuksella.

Toivotankin kaikille ihanaa ja valkeaa lopputalvea. Uskallan sanoa, että jo huhtikuussa saatetaan nähdä, kun puutarha avaa ovensa kesäkauteen. Nyt puutarhuri laittaa toviksi kätöset multaan ja palaa tarinoimaan taas, kun aikaa on kulunut sopivasti.