Uutuudet


Koristebataatti
(Ipomoea batata)
Tämä kukkimaton koristevihreä sopii lisukekasviksi ryhmäistutuksiin. kasvaa parhaiten aurinkoisella tai puolivarjoisella paikalla. Vaatii runsaan kastelun.
Halkaisijaltaan kasvi on 30-50cm.
On herkkä viileälle, siksi ei sovellu alle +10asteeseen.

Helmisulkahirssi
(Pennisetum hybr. Vertico)
Todella isokokoinen yksivuotinen koristeheinä suureen ruukkuun ryhmän keskuskasviksi. Viihtyy auringossa runsaalla kastelulla. kasvi ei muodosta kukintoja eli tähkiä ja lehdistö kasvaa n.150cm korkeaksi.

Leijonankita
(Antirrhinum majus)
Tämä vanha uusi tulokas soveltuu ruukkuun tai maahan ja kukinnost kestävät hyvin myös maljakossa. kasvaakseen hyvin vaatii aurinkoisen paikan ja tasaisen kastelun. Kasvaa 20-30cm korkeaksi. Huonot kukinnot leikataan pois. Syksyllä kasvi kestää hyvin viileää, jopa hallaakin.

Mesiherttalehti
(Aptenia Cordifolia)
Kaunis ikivihreä mehilehtinen kasvi, joka kasvaa parhaiten puutarhan paahteisimmalla ja kuivimmalla paikalla. Voidaan istuttaa ruukun reunalle tai maahan. Leviää n.60cm. Kukkii pienin fuchsian punaisin kukin.
Puutarhagerbera
(Gerbera x Jamesonii)
Leikkogerberasta jalostettu kesäkukaksi soveltuva versio. Istutetaan isoon ruukkuun parvekkeelle tai terassille. Hyvin säänkestävä kasvi, joka kestää niin kuumaa kuin kylmääkin. Parhaiten Kukkii ja kasvaa aurinkoisella tai puolivarjoisella paikalla. Tasainen kosteus on hyväksi, mutta sietää myös hetkittäisen kuivahtamisen. Kukkavarret nousevat 30cm korkeuteen ja kukat ovat halkaisijaltaan jopa 5cm. Huonot kukat leikataan varsineen pois. Kukinta jatkuu aina lokakuulle saakka, jonka jälkeen kasvi kannattaa yrittää talvettaa viileässä ja valoissa paikassa.

Rubiinisarakki
(Unicia Rubra)
Punertavalehtinen matala (n.20cm)koristeheinä ruukkuun. Aurinkoiselle tai puolivarjoisalle paikalle. Tarvitsee runsaan kastelun. Saattaa talvehtia.

Maisemabegonia
(Begonia x hybrida)
"Jättiläiskesäbegonia" mielletään usein hautausmaakasviksi, mutta yhtälailla sen voi istuttaa ruukkuun ja ryhmiin omalle pihamaallekin. Kestää aurinkoa ja varjoa. Hyvin helppohoitoinen; pärjää niukalla kastelulla ja huonot kukatkin varisee itsestään. Korkeutta tulee 40-50cm. Kukkii pitkälle syksyyn saakka.

Kohtalonkukka
(Nemesia Strumosa)
Vanha uusi tulokas aurinkoiselle tai puolivarjoiselle paikalle ruukkuun tai amppeliin. Tarvitsee tasaisin kastelun ja kukkineet versot tulee leikata pois. Korkeutta tulee n.25cm. Kasvissa on hyvin voimakas tuoksu.

Amppelibegonia
(Begonia x tuberhybrida)
Uusi tuoksuva begonia lajike amppeliin tai ruukkuun. Viihtyy puolivarjossa, mutta myös aurinkoisella paikalla. Selviää niukalla kastelulla. Huonot kukat varisee itsestään. Korkeutta tulee 40cm.

Lakritsiyrtti
(Tagetes filifolia)
Lakritsin ja aniksen makuinen maustekasvi, jota voidaan viljellä niin ruukussa kuin avomaallakin. Kasvaa jopa 50cm korkeaksi. Sopii mausteeksi teehen ja esim. kalaruokiin.

Ruukkuvadelma
(Rubus Idaeus)
Uusi ruukkuun soveltuva vadelmalajike, joka tekee satoa jo saman vuoden versoilla. Lajike on tiivis ja piikitön ja tekee punaisia marjoja heinäkuusta alkaen. Korkeutta tulee 80cm, joten tarvitsee n.10litran ruukun. Tarvitsee aurinkoisen ja tuulelta suojaisen paikan. Talvetus onnistuu viileässä.
Chilipaprika Chenzo
N.40cm korkea patio-lajike, joka tekee n.4cm pitkiä suippoja hedelmiä. Hedelmät ovat raakileina mustia ja kypsyessään muuttuvat punaisiksi. KESKITULINEN, Jalapenoa tulisempi.