Uutuudet


Amppelimansikka Fragoo White
(Fragaria)
Jatkuvasatoinen, punamarjainen ja makea mansikkalajike amppeliin. Aurinkoiselle ja suojaiselle paikalle. Tarvitsee tasaisen kastelun ja lannoituksen.

Daalia Maggiore
(Dahlia)
Maggiore on isokokoinen Daalia lajike, joka on näyttävä keskikukka ryhmäistutuksiin. Aurinkoinen/puolivarjoinen paikka. Tasainen kastelu ja runsas lannoitus takaa hyvän kasvun ja kukinnan. Korkeus n.70cm.

Enkelipelargonia Pilari
(Pelargonium)
Kaunis pelargoniapilari isoon ruukkuun aurinkoiselle ja suojaiselle paikalle. Korkeus n.70cm

Hopeacurry
(Helichrysum `Silvio Bushy`)
Kaunis hopean värinen lisukekasvi ryhmäistutuksiin. Pärjää huonommassakin maaperässä ja vähällä lannoituksella. Kasvissa hento curryn tuoksu. Korkeutta n.15cm
Hopealehti Angel Wings
(Senecio)
Tämä jättiläinen menestyy auringossa tai puolivarjossa. Käy niin ruukkuihin, maahan kuin sisällekin. Tasainen kastelu. Kasvin suuria hopean värisiä lehtiä voi käyttää leikkona. Kasvi kestää pitkään, sillä kestää hyvin syksyn pikku pakkaset. Korkeus n.45cm.

`Kuurasara`
(Ficinia Truncata)
Kaunis kuin kuuran peittämä pieni koristeheinä aurinkoiselle ja kostealle paikalle. Käy kauniisti ruukkuun esim. korkeampien kukkien eteen. Korkeutta tälle heinälle ei tule kuin 10-20cm. Mutta mahdolliset kukkavarret nousevat n.30cm:iin.

Köynnösbataatti
(Ipomoea Solar Tower)
Kaunis tummalehtinen (lähes musta) bataatti, joka köynnöstää jopa 2metriin ja leviää yhtä paljon. Bataatti kestää hyvin kuumankin auringon ja vesisadekaan ei haittaa. Soveltuu hyvin köynnössäleikköihin tai miksei amppeliinkin. Vaatii runsaan kastelun. Hyvin hallanarka kasvi, ei pidä alle +10asteesta.

Värinokkonen
(Coleus ´Great Falls`)
Kaunis uusi värinokkoslajike, joka on lamoava kasvuinen. Sopii siis amppeliin, ruukun reunaan tai vaikka maahan. Sietää hyvin kuumuutta, mutta viihtyy parhaiten puolivarjoisalla paikalla. Tasainen kastelu. Hyvin hallanarka.

Oshimasara
(Carex Oshimensis)
Helppohoitoinen koristeheinä, joka viihtyy auringossa tai puolivarjossa. Yksi Japanilaisen puutarhan perusheinistä. Lamoavan kasvutapansa vuoksi, on varmasti näyttävä kasvi esim. korkean pilarin päässä tai kivimuurilla. Tykkää kosteasta kasvualustasta. Heinällä on kauniit vihreävalkokirjavat lehdet. Korkeutta tulee 30-40cm ja leveyttä 50-60cm. Ei leviä juuriston avulla, joten ei valloita koko puutarhaa.

Riippubegoniat Solenia ja Dreams
(Begonia )
Solenia on isokukkainen ja säänkestävä begonia lajike amppeleihin ja isoihin ruukkuihin.
Dreams on kokonaan uusi begonia lajike amppeiin, jolla on pienemmät, yksinkertaiset kukat.
Molemmat lajikkeet viihtyvät parhaiten varjossa tai puolivarjossa ja hyvin niukalla kastelulla. Huonoja kukkia ei tarvitse nyppiä.

Riippupetunia kerrottu
(Tumbelina)
Kerrottu, suurikukkainen riippupetunia viihtyy tavallisen petunian tapaan hyvinkin kuumassa auringossa. Runsas lannoitus ja runsas kastelu takaavat todella runsaan kukinnan. Riippupetunia kannattaa laittaa sateelta suojaiseen paikkaan, sillä kukat ovat aika herkkiä vedelle. Huonoksi menneet kukat kannattaa nyppiä pois.

Ruokohelpi
(Phalaris arundinacea)
Tämä kaunis kullanvärinen heinä käy ruukkuun tai maahan aurinkoon tai puolivarjoon. Valoisassa paikassa lehdet säilyttävät hehkuvan värin paremmmin. Tasainen kastelu. Kasvi kasvaa n.30cm korkeaksi, mutta mahdollinen kukkavari voi nousta jopa 50cm:iin.