Uutuudet


Koristekastikka
(Calamagrostis x acutiflora )
Tämä n. metrin mittaiseksi kasvava koristeheinä viihtyy aurinkoisella tai puolivarjoisella paikalla. Kasvin voi istuttaa isoon ruukkuun tai maahan vaikka kivikkopenkkiin. Tasiasen kastelun kasvi.
Heinään tulee kapeat punaruskeat kukinnot.

Koristeapila
(Trifolium Angel Clover)
Helppohoitoinen ja voimakaskasvuinen kirjavalehtinen apila on kaunis lisä ryhmäistutuksiin. Kasvi leviää runsaasti, mutta korkeutta ei tule kuin 20cm. Viihtyy parhaiten auringossa tai puolivarjossa tai jopa kivikkopenkissä.

Sammakonputki
(Hydrocotyle Sibthorpioides )
Sammakonputki tunnetaan parhaiten akvaariokasvina. Siksipä se soveltuukin parhaiten kosteisiin paikkoihin tai jopa matalaan veteen. Kasvi voidaan istuttaa ruukun reunuskasviksi tai maahan. Leviää runsaasti kauniin mattomaisesti, mutta korkeutta tulee korkeintaan 15cm. Aurinkoisella tai puolivarjoisella paikalla kasvaa parhaiten. Saattaa talvehtia.

Lankaköynnös
(Muehlenbeckia complexa)
Puolivarjoon soveltuva, siro- ja pienilehtinen Lankaköynnös on alunperin sisäkasvi. Nyttemmin kasvi on suosittu ryhmäistutusten reunassa ja jopa hautausmaalla. Vaatii runsaan ja tasaisen kastelun säilyttääkseen lehdet. Versot voivat kasvaa 80cm mittaisiksi.
Vesimeloni
Sugar Baby
Vesimeloni vaatii runsasravinteisen ja kuohkean kasvualustan. Tätä aikaista pienihedelmäistä (2-3kg) lajiketta voidaan viljellä kasvihuoneessa ja lämpiminä kesinä myös avomaalla. Lajike vaatii emikukkien pölyttämisen.

Pensaspapu
Green Arrow
Papu on vuodenvihannes 2018! Aikainen pensaspapu käy kasvatettavaksi ruukussa, sillä se kasvaa vain n40cm korkeaksi. Vihreät palot on 12-15cm pitkät. Pavut on keitettävä ennen syöntiä.

Kuukausimansikka
Mignonette
Monivuotinen rönsytön mansikkalajike, joka tekee pieniä metsämansikan makuisia marjoja. Sato runsastuu vuosi vuodelta. Lajike viihtyy jopa vähän varjoisemmassakin paikassa. Ehdoton lasten suosikki!

Sitruunakurkku
Lemon Apple
Nimestään huolimatta tämä erikoisennäköinen kurkku maistuu hieman vesimelonille. Hedelmät ovat pyöreät ja sileät ja väriltään keltaiset, joissa on vaaleita juovia. Taimi viihtyy kasvihuoneessa tai maassa. Korkeutta kasvaa vain 1-1,5m, joten voidaan istuttaa vaikka isoon ruukkuun terassille.