Uutuudet


Amppelibegonia Florencio
(Begonia hybr.)
Ihana kirkkaan punaisin yksinkertaisin kukin kukkiva pallomainen begonia lajike, joka soveltuu amppeleihin ja suurin ruukkuihin. Korkeutta tulee opa 45-60cm ja leveyttäkin jopa 45cm. Käy sekä varjoon että aurinkoon. Selviää hyvin niukalla kastelulla. Vahva härmän kesto.

Maruna
(Artemisia gletscherraute)
Kaunis hopea lisukekasvi ryhmäistutuksiin. Voimakaskasvuinen ja rentovartinen, joten käy vaikka amppeliinkin. Viihtyy parhaiten aurinkoisella paikalla niukalla kastelulla. kasvaa n.20cm korkeaksi ja saattaa kukkia keltaisin kukin. Talvehdittamista kannattaa kokeilla.

Mustakäärmeenparta
(Ophiopogon planiscapus)
Kaunis (lähes) musta koristeheinä aurinkoiselle paikalle. Käy istutettavaksi maahan tai ruukkuun. Säännöllinen kastelu. Kasvaa korkeutta 20-30cm ja leveyttä n.30cm. Loppukesällä saattaa yllättää liloilla kukilla ja myöhemmin tummilla marjoilla, jotka ei kuitenkaan ole syötäviä. Saattaa myös talvehtia.

Ruukkuauringonkukka
(Helianthus Sunbelievable)
Jatkuvakukintainen pensastava auringonkukka lajike suureen ruukkuun tai kukkapenkkiin. Kasvaa korkeutta n.60cm. Aurinkoiselle paikalle ja säännöllinen kastelu lannoitevedellä takaa hyvän kasvun ja kukinnan.
Suikeroalpi
(Lysimachia)
Kaunis vihreälehtinen, jolla tummat lehtiruodit, maanpeitekasvi aurinkoiselle tai puolivarjoisalle paikalle. Kasvaa korkeutta vain 5cm, mutta leviää todella runsaasti. Voidaan istuttaa myös amppeliin tai ruukun reunuskasviksi. Vaatii tasaisen kastelun ja lannoituksen. Saattaa kukkia keltaisin kukin. Talvehtii hyvin maassa.

Rubiinisarakki
(Unicia Rubra)
Punertavalehtinen matala (n.20cm)koristeheinä ruukkuun. Aurinkoiselle tai puolivarjoisalle paikalle. Tarvitsee runsaan kastelun. Saattaa talvehtia.

Amppelipaprika Mohawk
Pensastava paprikalajike amppeliin tai isoon ruukkuun. Tekee pieniä oransseja miedon makuisia hedelmiä. Lämpimälle paikalle.