Uutuudet


Kultatesma
(Milium effusum)
Helppohoitoinen Kultatesma on mätästävä perenna. Viihtyy puolivarjossa. Tarvitsee kostean ja ravinteikkaan kasvualustan. Voi istuttaa maahan tai ruukkuun. Korkeutta kasville tulee n.50cm. Lehdet ovat kauniin kullankeltaiset.

Amppeliharso/Ketoraunikki
(Gypsophila muralis)
Lilan ja valkoisen kirjava Amppeliharso viihtyy parhaiten aurinkoisella paikalla niin maassa, isossa ruukussa kuin amppelissakin. Kasvi ei kestä yhtäkkistä kuivahtamista. Amppeliharsolla on kauniin pensasmainen kasvutapa ja siitä tulee 15-25cm korkea

Viherliljapuu
(Cordyline australis ”Red Star”)
Nopeakasvuista Viherliljapuuta voi kasvattaa ympäri vuoden sisällä, mutta se käy myös erinomaisesti kesäkukkaistutuksiin. Ulkona se vaatii lämpimän ja valoisan paikan, sillä varjossa Red Star lajikkeelle tyypillinen lehtien punertava sävy muuttuu vihreämmäksi. Lehdet voivat kasvaa jopa 80cm:n mittaisiksi. Kasvi saattaa kukkia valkoisin röyhyin, mutta se on hyvin harvinaista. Kesäaikana tarvitsee tasaisen kastelun, mutta ei siedä seisovaa vettä. Talvella sisällä veden tarve on huomattavasti vähäisempi. Tuoksuva.

Tähkä- ja Tupsulaventelit

Tähkälaventeli (L.angustifolia): Tähkälaventeli on talvenkestävä. Ulkona se peitetään, mutta varmempi tapa on siirtää se ruukkuineen kellariin. Tähkälaventelista tulee n.40cm korkea ja siihen tulee siniset kukat.

Tupsulaventelit (L.stoechas): Tupsulaventeli on ns. Ranskanlaventeli. Sen lehdistö on harmaanvihreä ja kukat violetit. Korkeudeltaan n.30cm.

Verihibiskus
(Hibiscus acetosella)
Verihibiscus voidaan kasvattaa puumaiseksi jopa 1,5 metrin korkuiseksi tai vaihtoehtoisesti alle metriseksi pensaaksi. Aurinkoiselle paikalle isoihin ryhmäistutuksiin tai yksin. Sietää hyvin kasvualustan kosteuden ja kuivuuden, kunhan on ensin juurtunut kunnolla. Lehdet ovat kauniin tummanpunaiset.