Ajankohtaista

 Tervetuloa Puutarha Suokukan sivuille

Puutarha Suokukka on pääasiassa kesäkukkia kasvattava yritys Keski-Suomessa Korpilahden Saakoskella Jyväskylässä.

Tuotteiden myynti tapahtuu kotimyyntinä puutarhalta, sekä torimyyntinä lähialueiden toreilla. Myös tukkumyynnin osuus on lisääntynyt kasvihuone pinta-alan kasvaessa.

Puutarhalla panostetaan erityisesti hyvään laatuun sekä monipuoliseen valikoimaan, jotta asiakkaiden tarpeet pystyttäisiin tyydyttämään parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Puutarha on suljettu!
Avaamme jälleen keväällä 2020

Tulossa vuonna 2020:
Käy Kasvihuoneeseen päivä
Kukilla Kesään päivä

Puutarhurin päiväkirjasta:

Keskiviikko 2.10.19
Syksy on jo edennyt pitkälle ja me täällä puutarhalla ollaan ehditty hiukan rauhoittumaan ja rentoutumaan kesän jäljiltä. On mökkeilty ja veneilty ja vielähän sitä ehtiikin vaikka mitä.
Taisin edellisessä kirjoituksessa mainita, että remonttia olisi tiedossa tälleKIN syksylle. Remontin kohteena tänä vuonna meillä on puutarhan vanhin kasvihuone eli ns. Pikkuhuone, jossa kasvatetaan lähinnä Ruusubegoniaa. Tämä kasvihuone on tähän asti ollut ainut joka on ollut maapohjalla. Ja nyt tämän lattiaremontin myötä olisikin toiveissa välttyä jatkossa rikkakasvien kitkennältä ja pystyä toimimaan kasvihuoneessa ilman, että tarvitsisi vähän väliä vilkuilla mihin jalkansa asettaa ehkä hieman kovia kokeneilla lautakäytävillä. Kasvihuoneesta on nyt tyhjennetty "sisuskalut" ulos ja lattiaa on lapioitu, tärytetty ja laatoitettu. Seuraava vaihe on uusien lämmitysputkien hitsaus ja asennus sekä paranneltujen pöytien tuonti takaisin sisään. Pikkuhiljaa se siitä valmistuu...aikaahan meillä on ensimmäisten pistokkaiden saapumiseen asti eli helmikuulle.
Ensi kesän pistokastilauksetkin on jo kahlattu läpi. Ei ollut muuten ihan mikään kevyt pikkuhomma. Ja nyt kaikkia tietenkin kiinnostaa, että mitäs jännää ensi kaudelle onkaan tulossa...mutta jätänpä sen vielä paljastamatta ja palaan asiaan kevään korvilla.
Ja tämän hetkisestä hiukan myrskyisestä ja sateisesta syyssäästä huolimatta haluan toivottaa kaikille mahtavaa syksyn jatkoa. Nauttikaa auringosta (kyllä se meitä välillä muistaa), luonnon väreistä ja antimista sekä ensimmäisistä kirpsakoista pakkasaamuista.
Puutarhuri jatkaa "lomailua"

Perjantai 5.7.19
Kaikki kiva loppuu aikanaan.
Tänään oli siis se päivä, kun laitoimme kasvihuoneen ovet kiinni perässämme viimeisen kerran tänä kesänä...Tai no ainakin myynnin osalta. Myyntikauden jälkeen puutarhurilla alkaa niin kutsuttu loma, jonka aikana... Kasvihuoneista siivoillaan kesän roskat pois seuraavan kevään tieltä Tehdään uutta tai uudistetaan vanhaa
Suunnitellaan seuraavaa kautta ja tehdään tilaukset.
Toki kaikki nämä asiat tehdään jonain määrittelemättömänä päivänä, joten aika rennolla otteella tässä mennään helmikuulle asti, jolloin alkaa taas kylvö- ja istutushommat.
Muistutan vielä, että vaikka me täällä kasvihuoneella olemme jo laittaneet ovet kiinni...Vaajakosken toimipisteellä tytöt ahkeroivat vielä lauantaihin 13.7 asti.
Kiitos kaikille meidän asiakkaille, yhteistyökumppaneille ja ahkerille työntekijöille tästä kaudesta. Teidän kanssa on ollut ilo kukittaa kesää 2019. Nähdään taas ensi vuonna!
Puutarhuri palaa asiaan ennemmin tai myöhemmin...(veikkaan, että ennemmin)

Maanantai 17.6.19
Lupasinhan palata asiaan seuraavana kiireettömänä aamuna...no nyt on se, tai oikeestaan ei ole, mutta olin vain virkeä ja heräsin ajoissa 🙂
Kevät meni ja kesä tuli. Ollaan kyllä saatu nauttia ihanan lämpimistä, jopa helteisistä päivistä tänä kesänä. Kasvihuoneen mittarit ovatkin välillä kivunneet reilusti yli +40asteen. Kelit ovat siis suosineet (vaikka vähän hiki on ollutkin) puutarhuria täällä kasvihuoneessa ja varmasti myös kaikkia kotipuutarhureita omilla pihoillaan ja pikku kasvihuoneissaan. Alkaa tomaatit ja kurkut vähitellen antamaan satoa ja kukatkin loistavat ulkona kilpaa auringon kanssa. Puutarhurin kastelutaidotkaan eivät ole tänä kesänä päässeet ruostumaan, on nimittäin joku tunti tullut vietettyä letkun varressa. Vettä on kulunut ei pelkästään kukilla vaan myös puutarhurilla. Ihana kesä!
Ja vaikka Juhannus kolkutteleekin jo ovella, on täällä puutarhalla vielä paljon kauniita kukkia vailla omaa kotia. Valikoima ei tietenkään ole enää niin laaja kuin kauden alussa, mutta uskon täältä kuitenkin löytyvän jokaiselle jotain koristusta pihalle ja parvekkeelle. Puutarhan ovet ovat auki juhannusviikolla ma-to tavalliseen tapaan klo 8.00-20.00, juhannusaattona laitetaan ovet kiinni jo klo 14.00 ja siirrytään hetkeksi huilimaan ja nauttimaan keskikesän juhlasta. Kun Juhannus on vietetty palaamme virkistyneinä takaisin "sorvin ääreen". Avaammekin ovet jälleen ma 24.6 klo 9.00. Myös Vaajakosken myyntipisteellä myynti jatkuu vielä juhannuksen jälkeen.
Ihanaa ja lämmintä Juhannuksen aikaa kaikille ja nauttikaa...niin minäkin aion tehdä 🙂
Vielä on kesää jäljellä...

Lauantai 20.4.19
Niin se kevät vaan etenee kohti kesää ja kasvit kasvihuoneessa kasvaa kohisten. Sen verran aurinkoista ja lämmintä on ollut, että uskaltaisikohan sitä odottaa oikein lämmintä kesääkin...
Kasvihuoneessa työt ovat hyvällä mallilla ja lähestulkoon kaikki kukat on jo saatu istutettua. Ensimmäisiä orvokkejakin on jo toimitettu maailmalle. Vielä ei kaikki kukat ole löytäneet omaa paikkaansa kasvihuoneen pöydillä, mutta eiköhän omat koloset kullekkin lajille vielä löydy, kun kevät etenee.
Nyt Pääsiäisenä sitä yrittää puutarhurikin olla vähän rennommin ja tehdä hiukan vähemmän töitä. Tosin yksi pieni projekti näihinkin pyhiin on järjestetty, että ei nyt ihan vetelehtimiseksi menisi 🙂
Kuten jo aiemmin kirjoitin, kasvit ovat kasvaneet hyvällä tahdilla aurinkoisista keleistä johtuen. Orvokit ja orvokkiamppelit ovatkin jo kauniisti kukassa ja  valmiita uusiin koteihin. Myös muutamia muita lajeja on jo jonkin verran kukassa. Äitienpäiväviikolla saapuu kuorma Ruusuja ja Hortensiaa.
Heti Pääsiäisen jälkeen tiistaina 24. päivä klo 9.00 avataan puutarhan ovet teille asiakkaille. Tervetuloa ostoksille ja fiilistelemään kautta 2019!
Puutarhuri palaa asiaan jälleen seuraavana kiireettömänä päivänä 🙂

Lauantai 9.3.2019
Niin se uusi kausi on taas käynnistynyt. Ensimmäinen kasvihuone laitettiin lämpiämään helmikuun alussa ja nyt lämpöisenä on jo kolme huonetta. Kylvöjä on suoritettu viikottain aina sieltä helmikuun alusta lähtien ja ensimmäisiä kylvöksiä on jo päästy koulimaankin. Timanttikukat, Kesäneilikat ja amppelitomaatit ovat siis jo hyvällä alulla omissa ruukuissaan. Kylvölaatikoissaan kohisten kasvaa myös Petuniaa, Hopealehteä, Kesäleimua, Samettiruusua ja paljon erilaisia yrttejä. Niidenkin koulimisen aika tulee maaliskuun aikana.
Pistokkaita on haettu ja istutettu jo tuhansia. ja niitäkin lisää noudetaan joka viikko. Seuraavan taimikuorman hakuun startataan jo tulevana maanantaina ja niinpä heti tiistaina päästään taas laittamaan sormet multaan. Tällä hetkellä pidetään huolta jo kasvihuoneissa kasvavista taimista eli Pelargonioista, erilaisten amppelikukkien taimista ja tietenkin kevään ykkössuosikeista eli Orvokeista.
Uurastus täällä puutarhalla jatkuu vilkkaana. Toivotaan, että saadaan lämmin ja aurinkoinen kevät ja kaikki taimet hyvään kasvun vauhtiin.
Puutarhuri palaa asiaan 🙂