Ajankohtaista

 Tervetuloa Puutarha Suokukan sivuille

Puutarha Suokukka on pääasiassa kesäkukkia kasvattava yritys Keski-Suomessa Korpilahden Saakoskella Jyväskylässä.

Tuotteiden myynti tapahtuu kotimyyntinä puutarhalta, sekä torimyyntinä lähialueiden toreilla. Myös tukkumyynnin osuus on lisääntynyt kasvihuone pinta-alan kasvaessa.

Puutarhalla panostetaan erityisesti hyvään laatuun sekä monipuoliseen valikoimaan, jotta asiakkaiden tarpeet pystyttäisiin tyydyttämään parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Puutarha suljettu
Avaamme jälleen keväällä 2019

Kuulumisia:
2.3.18 Tuleva kausi on aloitettu puutarhalla muutama viikko sitten kylvämistouhuilla. Ulkona keli on kirpsakka, mutta aurinkoiset päivät tekevät kasvihuoneisiin jo kesäiset kelit. Kaksi kasvihuonetta onkin jo lämpimiä ja lähes täynnä pieniä taimia. Tällä hetkellä huoneissa on kasvamassa orvokkia, pelargonioita ja erilaisia amppelikukkien taimia. Pistokkaita tulee lisää viikottain, joten sormet saa olla mullassa usein 🙂

2.4.18 Viime kuukausi on kulunut kasvihuoneessa mukavasti istutushommissa. Kuten aiemmin jo mainitsin, pistokkaita tulee lisää viikottain ja kylvötaimistakin alkaa suurin osa jo olemaan koulimista vaille. Päivät kuluvat siis pääsääntöisesti kasvihuoneessa...pääsiäinenkään ei siihen poikkeusta tehnyt. Nooh, ehkä me hiukan hölläsimme tahtia ja nautimme aurinkoisista keleistä myös muovien ulkopuolella 🙂 Kyllähän sitä energiaa on ladattava kesää varten 🙂
No mutta hommat senkun jatkuu pääsiäisenkin jälkeen ja tällä viikolla viimeinenkin kasvihuone laitetaan lämpiämään. Saadaanpa taas lisää tilaa tämän viikon pistokkaille. Kasvihuoneissa on jo kauniin vihreää ja kaikki tähän mennessä purkkiin tiensä löytäneet taimet kasvavat iloisesti. Ensimmäiset orvokitkin ovat jo alkaneet tekemään nuppuja, joten ehkäpä jo ensi viikolla saamme ihastella kauden ensimmäisiä tummasilmiä. Kevääseen kuuluu vielä paljon hoitotöitä ja kukkien järjestelemistä paikasta A paikkaan B. Ja kun kaikki ovat paikkansa löytäneet, puutarhan ovet aukeavat asiakkaille...tämä tapahtunee huhtikuun loppupuolella. Me täällä jatkamme hommia ja toivotamme kaikille ihanille kanssaihmisillemme ihanaa ja aurinkoista kevättä 🙂 Vielä hetki on maltettava...

25.4.18 Kausi 2018 on startannut nyt myös teille. Puutarha avasi ovet ma 23.4 ja on huhtikuun ajan auki joka päivä 9.00-17.00. Toukokuussa vaihdetaan sitten "kesäaikaan". Tervetuloa kaikki orvokkiostoksille ja kukkiihan täällä toki muutamia muitakin lajeja esim. Jalopelargonit, pelargonit ja lumihiutaleamppelit ovat jo kauniisti kukassa. Jos ihan vielä ei istutushommat innosta, niin toki saa tulla myös ihastelemaan ja suunnittelemaan tulevaa kesää 🙂
Tällä hetkellä kasvihuoneella on aikalailla kaikki taimet saatu istutettua. Järjestelyä ja muita hoitotoimenpiteitä on vielä runsaasti jäljellä. kylvövuorossa on kurkut, kurpitsat ja koristekrassit sekä tietenkin tämän vuoden vihannes eli papu. Orvokkeja sekä orvokkiamppeleita on kuluneen parin viikon aikana lähtenyt maailmalle jälleenmyyntiin jo useita tuhansia. Ja kuormia lastataan rivakkaa tahtia lähes päivittäin.
Ihanaa kesän alkua ja mahtavia puutarhakelejä...tulkaahan moikkaamaan 🙂

17.5.18 Aurinkoista huomenta tänäänkin 🙂 Kyllä nyt on kelit suosinut puutarhan laittajia. Täällä puutarhalla on täysi tohina päällä, ellei jopa hiukkasen kiire. Kukkia pakataan "maailmalle" lähes joka päivä ja pöydät harvenevat ennätysvauhtia. Kasteluletkusta on näinä päivinä tullut puutarhurin paras ystävä, sillä janoisiahan nuo kukat ovat tällaisilla keleillä 😀
Tulevana viikonloppuna puutarhalla vietetään jo perinteeksi muodostunutta Kukilla kesään- avajaistapahtumaa. Tarjolla on kahvia ja piirakkaa sekä jäätelöä lapsille ja lapsenmielisille. Tänä vuonna mukaan saatiin myös vastikään yrityksen (Caramellia) perustanut psykologi Emma Ojanen, joka esittelee meille luontoavusteisia psykologipalveluita.
Puutarhan puputkin ovat jo päässeet ulos nauttimaan kesäkeleistä. Kuusi aikuista ja neljä vauvapupua ilahduttavat teitä puutarhalla kävijöitä.
Nähdään puutarhalla!

25.6.18 Kesä on mennyt kasvihuoneella vauhdikkaasti ja nyt ollaan jo juhannuksestakin selvitty. Puutarhalla on siirrytty "syysaikaan" eli ovet on auki ma-su 9.00-17.00 ja näillä näkymin kauden viimeinen myyntipäivä olisi pe 6.7. Vielä on siis aikaa tulla ostoksille, sillä valikoimaakin on vielä...toki hiukan suppeampana kuin kuukausi sitten. Torimyynti on tältä kaudelta päättynyt ja myöskin Jyväskylän Savelan myyntipiste on "pakattu". Vaajakoskella Vaajalan pihassa myynti jatkuu kuitenkin vielä jonkin aikaa vanhoilla aukioloajoilla eli ma-la 9.00-20.00 ja su 12.00-16.00. Sieltäkin löytyy vielä hyvä kattaus kesäkukkia. Nyt alkaa olemaan siis viime hetket käsillä kesäkukkien hankkimisen suhteen. Kipin kopin kukkaostoksille 🙂

12.7.18 Kausi 2018 on viimeisiä päiviä vaille valmis. Puutarha on sulkenut ovensa, mutta Vaajakoskella tytöt palvelevat vielä perjantain ja lauantain...sitten hekin pääsevät ansaitulle lomalle.
Puutarhalla ei toki vielä ihan oikean loman makuun olla päästy, sillä tukkukuormia toimitetaan vielä ja remonttejakin on jo laitettu alulle. Ensimmäisenä on aloitettu myymälän katon pleksien vaihdot...josko ensi kesän sateissa pysyttäisiin suht kuivina 🙂 Vielä monta projektia on syksylle kaavailtuna ja toivotaan että ne myös onnistuvat ja ehditään tekemään ennen lumien tuloa.
Mutta nyt on aika kiittää kaikkia teitä rakkaat asiakkaat ja mukana kulkeneet tästä kaudesta ja nähdäänhän taas ensi vuonna!?
"loma"terveisin puutarhan väki

8.10.18 Ihanaa ja kirpsakkaa syksyä. Tuntuu mukavalta aloittaa syksy/talvi, kun on saatu viettää oikea lämmin kesä. Varmasti ovat kesäkukatkin nauttineet olostaan, kunhan vain on jaksanut kantaa niille vettä. Vielä muutamat sitkeimmät yksilöt saattavat olla säilyneet syksyn aamupakkasista...esimerkiksi Lumihiutale ja Miljoonakello. Ja puutarhan pihassa ainakin orvokit ovat kylväytyneet ympäriinsä ja kukkivat ties minkävärisin kukin ympäri tonttia...piristäviä ovat, kun kurkkivat puista tippuneiden ruskeiden lehtien seassa.
Puutarhalla työt eivät ole unohtuneet lomankaan aikana. Taimitilaukset ensi kaudelle on tehty ja joitain uutuuksiakin on luvassa sekä uusia/erikoisiakin värejä joihinkin vanhoihin peruslajeihin. Remontitkin kasvihuoneella edistyvät hyvää vauhtia.