Ajankohtaista

 Tervetuloa Puutarha Suokukan sivuille

Puutarha Suokukka on pääasiassa kesäkukkia kasvattava yritys Keski-Suomessa Korpilahden Saakoskella Jyväskylässä.

Tuotteiden myynti tapahtuu kotimyyntinä puutarhalta, sekä torimyyntinä lähialueiden toreilla. Myös tukkumyynnin osuus on lisääntynyt kasvihuone pinta-alan kasvaessa.

Puutarhalla panostetaan erityisesti hyvään laatuun sekä monipuoliseen valikoimaan, jotta asiakkaiden tarpeet pystyttäisiin tyydyttämään parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Puutarhalla pääsee myös tutustumaan eläimiin. Pihapiirin vanhassa navetassa sijaitsee Pupula, jossa asiakkaat saavat käydä ihastelemassa ja katselemassa pitkäkorvien puuhia. Pupulasta pääsee kurkistamaan ja silittämään aidan yli myös shetlanninponi Maamua. Pari kissaakin puutarhan alueella vaeltelee. Rapun pielessä asiakkaita tervehtii välillä hyvinkin äänekkäästi puutarhan vahtikoira Näpsä. Vanhan navetan kulmalta löytyy Mukulamesta, jossa perheen pienimmät varmasti viihtyvät. Mukulamestasta löytyy mm. hiekkalaatikko hiekkaleluin ja polkuautorata.

Puutarha
Suljettu
Avaamme jälleen Su 1.5.2022 klo 8.00

Vaajakosken myyntipiste
Avaamme jälleen keväällä 2022

Tulossa vuonna 2022:
Puutarha Suokukka 20v

Puutarhurin päiväkirjasta:

Torstai 30.9.21
Kesä meni ja syksy tuli. Mukavat lämpötilat hellivät meitä vielä loppukesälläkin, mikä on puutarhurin mielestä oikein mukavaa. Puutarhuri on nyt lomaillut ja huilinut mukavan tovin ja on jo pikkuhiljaa/vähitellen aloittanut ensi kauden suunnittelun.
Pyhitimme hetki sitten täyden viikon kasvihuoneiden siivoamiselle ja remonttihommille. Eli tehtävänä oli perus talveenvalmistautumis askareet, kuten lämmitysputkien tyhjäys, tunnelien muovien poisto, myymälän tyhjennys ja kasvihuoneiden yleinen siivous. Siivoushommaa emme ihan saaneet tehtyä, joten sitä tulee jatkaa joskus myöhemmin...viimeistään sitten alkuvuodesta. Muitakin tehtäviä oli kertynyt; Juhannus tulvatuhojen korjausta keskihuoneessa, luukkutankojen asentaista, tunnelin veden syöttöputken kaivaminen yms. Vaikka paljon saimmekin tehtyä, luulen että hommaa jäi vielä mukavasti ensi kauden alkuunkin.
Syyskuu on myös ensi kauden taimien tilaamisen aikaa. Uusia pistokas-/taimiluetteloita on tullut kymmenittäin ja niitä on selailtu päivänä jos toisenakin.Noh, pari päiväähän siinä melkein sitten menikin, että saatiin ensi kesälle kasattua hyvä kattaus uutta ja vanhaa. Uutuuksia en nyt tähän luettele, mutta sanotaanko, että niitä löytyy useita.
Tiesittehän muuten, että Puutarha Suokukka täyttää pyöreät 20v ja puutarha tällä tontilla on toiminut yhteensä 60v. Ensi kesänä on siis todellakin aika juhlia. Puutarhurilla onkin pää täynnä ideoita ja ajatuksia...katsotaan kuinka ne kaikki saadaan toteutettua. Onneksi on vielä aikaa 🙂
Ihanaa ja värikästä syksyn jatkoa!

Maanantai 21.6.21
Viimeistä viedään...nimittäin viikkoa. Kesä täällä puutarhalla on mennyt kokolailla helteisissä tunnelmissa. Kesän ensimmäiset helteet toukokuussa sai pihan ja puutarhan laittajat liikkeelle, joten kasvihuoneet alkoivatkin tyhjentyä hurjaa vauhtia. Samainen helle on pitänyt puutarhurinkin kiireisenä, sillä kastella on saanut jopa useita kertoja päivässä. Kesä 2021 on mennyt kaikkinensa hienosti ja tasaisesti. Kukkia ja taimia on riittänyt (tai niin luulisin) kaikille ja saamamme palaute on ollut positiivista eli siltäkin osin hyvin onnistunut kausi.
Puutarha on avoinna vielä siis tämän viikon ja perjantaina eli juhannusaattona laitamme ovet kiinni ja painumme hetkeksi hengähtämään ennen syksyn siivous-/remontointikautta. Jos kuitenkin jotain kukkia vielä huomaa tarvitsevansa, niin Vaajakosken myyntipisteemme palvelee juhannuksen jälkeenkin normaalein aukioloajoin niin kauan kuin kukkia riittää.
Kiitos jo etukäteen kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneille. Nähdään taas ensi vuonna. Ja muuten silloinhan onkin puutarhan 20v. juhlavuosi...Mitähän jännää sitä keksiskään.

Terkuin
Ihan jo pikkusen lomaa odottava puutarhuri =)

Tiistai 27.4.21
Västäräkistä vähäsen. Täällä noita keikkupyrstöjä on tepastellut jo jonkin aikaa. Pääskysiä odotellessa...
Puutarhalla ollaankin jo pikkuhiljaa siirtymässä kevään kasvatuskaudesta kesän myyntikauteen. Moni varmasti onkin jo huomannut, että Myyntipiteemme Vaajakoskella on ollut avoinna jo muutaman päivän ja mukavastihan siellä on orvokkikauppa alkanut sujumaan tämän hetkisistä viileistä keleistä huolimatta. Tukkukuormia on kuskattu myöskin jo viikon päivät.
Puutarhalla hoidellaan vielä viimeisiä istutuksia ja kylvöjä ja tokihan hoitotyöt jatkuvat koko myyntikaudenkin ajan. Nyt ennen ovien avaamista on vielä siivoilu ja järkkäilyhommia, jotta saadaan kasvihuoneet sille mallille, että te asiakkaatkin mahdutte turvallisesti kulkemaan. Puutarha aukeaa tähän kauteen vappuna 1.5 klo 8.00. Tervetuloa tutustumaan tämän kesän valikoimaan ja ehkäpä tekemään jo ostoksiakin. Tähän aikaa kukassa ovat lähinnä orvokit, mutta löytyy myös kukkivaa Pelargoniaa, Ruusubegoniaa, Lumihiutaletta ja joitain amppeleita. Useat yrttien taimet ovat myös jo hyvän kokoisia.
Aloitetaanhan kesä 2021 turvallisissa merkeissä kanssaihmisiä ajatellen. Huolehditaan käsihygieniasta ja turvaväleistä, kuten olemmekin jo kuluneen vuoden aikana tottuneet.

Toimimme tänäkin kesänä viimekesän tapaan eli tässä nämä vaihtoehtoiset ostostavat:
1.Puutarhalle vaan. Puutarha on siis auki ihan perinteiseen malliin ja tänne saa tulla ostoksille ihan kuten ennenkin. Käsidesiä on saatavilla ja perinteiseen käsien pesuunkin on mahdollisuus. Muistetaan toki tulla terveinä ja vältetään liikkumista liian lähellä kanssaihmisiä.
2.Tilauspalvelu kotiinkuljetuksella. Nettisivuiltamme löydät kohdan Tilauspalvelu, jossa on luetteloitu hintoineen tämän kauden kasvit ja muut tuotteet. Sieltä voit kätevästi valikoida haluamasi tuotteet ja pirauttaa sitten puutarhalle ma-pe 8.00-20.00 ja la-su 8.00-18.00. Me keräämme tuotteesi, lastaamme ne mahdollisuuksiemme mukaan jo seuraavana arkipäivänä autoon ja tuomme kertomaasi osoitteeseen. Maksu tapahtuu (mieluiten) pankkikortilla, kun tuomme kukat. Muistathan tutustua toimitusehtoihin.
3.Tilauspalvelu noutopisteeseen. Vaihtoehtoisesti voit tilata tuotteet valmiiksi kerättynä noutopisteeseen, josta voit vain hakea ja maksaa tuotteet ilman, että tarvitsee itse käydä kasvihuoneessa. Noutopisteet löytyvät puutarhan pihasta sekä Vaajakoskella sijaitsevan S-market Vaajalan pihassa olevan myyntipisteemme vierestä.

Nähdään pian!

Perjantai 2.4.2021
Aurinkoista pääsiäistä täältä puutarhan lämmöstä.
Kevät on lähtenyt niin vauhdikkaasti käyntiin, ettei puutarhuri ole edes kerennyt kuulumisia päivitellä.
Kauden hommat puutarhalla aloitettiin helmikuussa pakkasen ja lumen keskellä, jolloin laitettiin ensimmäinen kasvihuone lämpiämään. Siitä lähtien onkin sitten viikottain tullut lisää pistokkaita ja tarvittu lisätilaa eli laitettu aina seuraavaa huonetta lämpimäksi. Nyt huuhtikuun alussa onkin kaikissa huoneissa jo lämmöt päällä ja pöydätkin näyttävät jo aika täysiltä. Ja mitä ollaan tehty? No mehän ollaan istutettu, kylvetty, kasteltu, rempattu, siivottu, latvottu ja vaikka mitä kaikkea muuta mitä nyt sattuu tulemaan mieleen.
Pikkuhiljaa alkaa olemaan aika, että pöydät ovat täynnä ja lisää taimia tulee edelleen. Eli amppelit on nosteltava linjastoihin roikkumaan ja pöydillä väliaikaismajoituksissa olevat riippukukat on nosteltava yläränneihin. Kelien lämmetessä pysyvästi plussan puolelle kannetaan parhaiten viileyttä kestävät kasvit tunneleihin ja näin saadaan taas lisä tilaa.
Kevät on jo niin pitkällä, että kohtahan se on jo aika avata kasvihuoneiden ovet ja vaihtaa ns. kesävaihde silmään. Nähdään siis ihan pian!
Ei muuta kun TIPI TII...

Sunnuntai 20.12.20
'Lumi on jo peittänyt kukat laaksosessa...'
Hei taas pitkästä aikaa ja erittäin ihanaa 4. adventtisunnuntaita ja joulun alkua kaikille. Puutarhuri alkaa pikkuhiljaa siirtyä työaikaan...johan tässä on "lomailtukin". No, niin kuin varmaan arvata saattaa, ei tämä puolivuotinen ihan pelkkää lomailua ole ollut.
Kyllähän siinä heti kauden päätteeksi otettiin vähän huilia, mutta aika pian oli jo alettava jotain keksimään. Puutarhuri kun ei ole tottunut vaan olemaan. Ja kyllä jotain aikaiseksikin saatiin...ei mennyt loma ns. hukkaan.
Nyt rauhoitumme joulun viettoon ja kun ensi vuoden puolelle päästään, puutarhuri on jo täysin valmis kauden 2021 töihin. Eiköhän siinä sitten aleta kaivelemaan ruukut ja ruukutuskone talviunilta, että päästään laittamaan hommat käyntiin. Kauden kasvivalinnat on tehty jo syksyllä, jolloin pistokkaat ja siemenet on tilattava. Ja kuten ennenkin sieltä saapuu vanhaa peruslajikkeistoa, sekä myös jotain uutta. Mutta mitä uutta, sen näkee keväällä.
Rauhaisaa Joulua kaikille!

Maanantai 22.6.20
Huh hellettä...
Juhannus vietetty helteisessä säässä ja loppua ei näy...siis helteille. Juhlintahan loppui tietenkin jo eiliseen.
Puutarha sulki ovensa poikkeuksellisesti jo juhannusaattona, sillä kukkamenekki oli tänä keväänä/kesänä huima. Kasvihuoneet eivät toki vielä ole tyhjät ja niinpä loput kukat siirtyy tänään Vaajakosken myyntipisteelle. Siellä tytöt palvelevat vielä niin kauan, kun kukkia riittää. Me täällä puutarhalla siirrytään lepokauteen ja palataan siivoilemaan ja remontoimaan helteiden väistyttyä. Pientä laittoa löytyy aina ja koskaanhan ei tiedä, vaikka tulisi jotain huikeita uusiakin ideoita. Eli pysytyynpäs kuulolla.
Puutarhuri haluaa kiittää kaikkia teitä ihania asiakkaita ja yhteistyökumppaneita tästä huikeasta kesästä. Ja jos vielä jokunen kukka pihasta uupuu, niin käykää toki Vaajakosken myyntipisteellä pyörähtämässä. Hyvää loppu kesää ja nähdään taas ensi keväänä.
Puutarhuri painuu lomalle...

Maanantai 8.6.20
Hyvää ja aurinkoista uuden viikon alkua.
Puutarhalla on ollut poikkeuksellisen vilkas kesän alku...on jäänyt kuulumisetkin kirjoittamatta. Toukokuun yöpakkasista huolimatta kukka- ja taimikauppa on käynyt todella vilkkaana ja jo toukokuun aikana lähes kaikki hyötykasvit myytiin loppuun. Yhtälailla myös kesäkukat ovat tehneet kauppansa ja useiden lajikkeiden osalta myydäänkin jo nyt EI OOta. Nyt alkaakin olemaan viime hetket, jos vielä jotain väriä pihalleen halajaa.
Puutarhuri on ilolla seurannut ihmisten suurta intoa laittaa omia pihojaan. No mutta onhan siellä terassilla/parvekkeella mukava olla, kun saa katsella kauniiden kukkien kasvua ja kerätä satoa omasta pienestä hyötykasvimaasta suoraan lautaselle.
Puutarha on auki vielä ainakin juhannukseen saakka samoilla aikatauluilla ja tiedottaa juhannuksen jälkeisestä ajasta myöhemmin.
Puutarhuri palaa hommiinsa...

Torstai 30.4.20
Vapun aatto ja meidän kesäkauden aatto...no nyt on aattoa kerrakseen. Kevätkausi on nyt meidän osalta taputeltu ja siirrymme innolla kesäkauteen huomenna. Huomenna on siis se päivä, kun puutarha avaa jälleen ovensa ja toivottaa ilolla kaikki asiakkaat tervetulleiksi tutustumaan tämän kesän lajikkeistoon. Ja paljonhan niitä lajeja onkin..miten niitä voikin olla niin paljon?! Muutamat vanhat lajit on poistettu valikoimasta, kuten esimerkiksi Morsiushuntu. Näiden poistuneiden lajien paikka ei toki jää tyhjäksi, vaan se mahdollistaa aina jonkun uuden lajikkeen valinnan. Ja uusia lajeja/lajikkeita on tänäkin vuonna, mutta niistä saat tarkempaa tietoa Tuotteiden Uutuudet kohdasta.

Puhutaanpa hiukan Koronasta...tai no ei ihan juuri siitä, mutta kyseisen viruksen aiheuttamista muutoksista meidän jokaisen toiminnassa. Mekin täällä puutarhalla haluamme taata teille kaikille turvallisen ja terveellisen asioinnin myymälässämme. Ja toivommekin, että nämä kohta mainitsemani kukkien hankintatavat mahdollistavat jok`ikiselle teille mahdollisuuden saada kukkia iloksenne tänäkin kesänä.
1.Puutarhalle vaan. Puutarha on siis auki ihan perinteiseen malliin ja tänne saa tulla ostoksille ihan kuten ennenkin. Puutarha tarjoaa kaikille asiakkaille mahdollisuuden käyttää kertakäyttöhansikkaita. Myös käsidesiä on saatavilla ja perinteiseen käsien pesuunkin on mahdollisuus. Muistetaan toki tulla terveinä ja vältetään liikkumista liian lähellä kanssaihmisiä. 2.Tilauspalvelu kotiinkuljetuksella. Nettisivuiltamme löydät kohdan Tilauspalvelu, jossa on luetteloitu hintoineen tämän kauden kasvit ja muut tuotteet. Sieltä voit kätevästi valikoida haluamasi tuotteet ja pirauttaa sitten puutarhalle ma-pe 8.00-20.00 ja la-su 8.00-18.00. Me keräämme tuotteesi, lastaamme ne mahdollisuuksiemme mukaan jo seuraavana arkipäivänä autoon ja tuomme kertomaasi osoitteeseen. Maksu tapahtuu (mieluiten) pankkikortilla, kun tuomme kukat. Muistathan tutustua toimitusehtoihin. 3.Tilauspalvelu noutopisteeseen. Vaihtoehtoisesti voit tilata tuotteet valmiiksi kerättynä noutopisteeseen, josta voit vain hakea ja maksaa tuotteet ilman, että tarvitsee itse käydä kasvihuoneessa. Noutopisteet löytyvät puutarhan pihasta sekä Vaajakoskella sijaitsevan S-market Vaajalan pihassa olevan myyntipisteemme vierestä.

Huomenna nähdään. No, jos ei vielä huomenna...niin varmasti jossain vaiheessa kesää kuitenkin. ja jos ei nähdä, niin kuullaan. Jookosta joo?? Sillä me turkoosipaitaiset olemme täällä valmiina auttamaan ja palvelemaan teitä tämän kesän kukka-asioissa.
Puutarhuri will be back

Maanantai 13.4.20
Hyvää 2.Pääsiäispäivää kaikille täältä kasvihuoneiden lämmöstä.
Kun tämän viikon saapuvat pistokkaat on saatu purkkiin, alkaa hommat istutusten osalta olemaan valmista. Tällä hetkellä kasvihuoneissa on todella täyttä ja kukkia kannetaan paikasta A paikkaan B ja paikan B kukat paikkaan C, jotta paikan A kukat mahtuvat oikealle paikalleen. Kaiken tämän kantamisen, roudailun ja pähkäilemisen jälkeen kaikille lajikkeille löytyy kuitenkin paikkansa. Ja kun kaikki on järjestyksessä ja paikat siistinä, voimme avata ovet myös teille, rakkaat asiakkaat. Ja päivä, jolloin ovet avautuvat on Pe 1.5 klo 8.00. Myyntipisteemme Vaajakoskella avataan jo perjantaina 24.4 klo 9.00.
Osaa teistä saattaa mietityttää kuinka pitää/uskaltaa toimia kukkien hankkimisen suhteen tällaisena poikkeuksellisena aikana. Ja kyllä...Puutarhurikin on tätä miettinyt. Miettinyt keinoja, joilla kaikki saisivat hankittua kukat tänäkin kesänä parhaalla mahdollisella tavalla ja turvallisesti asetettuja määräyksiä noudattaen. Näihin keinoihin palaamme myöhemmin. Puutarha ja puutarhan kaikki myyntipisteet avautuvat kuitenkin tänäkin kesänä ihan normaaliin tapaan.
Puutarhuri palaa toimiinsa...Nähdään!!!

Tiistai 24.3.20
Kylläpäs aika rientääkin tässä työntouhussa. Sillä aikaa, kun me teemme kevättä kasvihuoneissa, luonnossakin alkaa jo näkymään selkeitä kevään merkkejä. Kyllä onkin taas mukavaa, kun kesä tulee.
Kasvihuoneet täyttyvät pikkuisista kukkien aluista hyvää vauhtia. Suurin osa ensi kesän kukkien pistokkaista on jo pöydillä kasvamassa ja kylvöhommissakin ollaan jo voiton puolella. Eli sormet on ollut mullassa enemmän ja vähemmän, kuten aina tähän aikaan vuodesta. Yksi huone on vielä kylmillään, mutta sekin lähtee lämpiämään tämän viikon aikana.
Ja mitä tulee Koronaan... Meidän kevääseen ei kyseinen virus ole vaikuttanut ja toivottavaahan olisi, että tilanne rauhoittuisi kesään mennessä. Nyt jos koskaan on aika ajatella läheisiä, naapureita ja meitä kaikkia suomalaisia sekä tietenkin myös koko maailman kansaa. Yhdessä tästä selvitään.
Puutarhuri suuntaa päivän askareisiin ja palaa taas, kun on jotain uutta ja ihmeellistä kerrottavaa.

Torstai 30.1.2020
Uusi vuosikymmen. Onko se erilainen kuin edellinen? Mitä se tuokaan tullessaan, otetaan se ilolla vastaan. On ollut pitkä ja voisiko sanoa synkkä syksy ja alkutalvi, mutta vihdoinkin on lunta satanut ja saadaan edes hetki nauttia oikeasta talvesta. Vähäluminen alkutalvi on kyllä vähentänyt puutarhurin hommia, sillä kasvihuoneet ovat pärjänneet hienosti ilman lumenpudotusta. Puutarhuri on siis saanut ottaa rennosti.
Nyt alkaa vuosi olemaan jo siinä vaiheessa, että puutarhallakin on herättävä "talviunesta" ja alettava valmistelemaan tulevaa istutuskautta. Ensimmäisten pistokkaiden tuloon on vielä muutama viikko ja ensimmäiseen kylvöönkin on vielä pari viikkoa, mutta ennen sitä on täytettävä ruukut valmiiksi. Siinä hommassa ollaankin jo hyvässä vauhdissa, sillä viime syksynä tuli hommattua "uusi" ruukutuskone.
Syksyllä aloitettu kasvihuoneremontti alkaa olemaan loppusuoralla, kun uudet pöytärännit tulivat. Saadaan huone lämpiämään ensimmäisiä kylvöjä varten viikolla 7. Istutuskausi starttaakin sitten viikkoa myöhemmmin orvokin ym. istutuksella.
Toivotankin kaikille ihanaa ja valkeaa lopputalvea. Uskallan sanoa, että jo huhtikuussa saatetaan nähdä, kun puutarha avaa ovensa kesäkauteen. Nyt puutarhuri laittaa toviksi kätöset multaan ja palaa tarinoimaan taas, kun aikaa on kulunut sopivasti.

Keskiviikko 2.10.19
Syksy on jo edennyt pitkälle ja me täällä puutarhalla ollaan ehditty hiukan rauhoittumaan ja rentoutumaan kesän jäljiltä. On mökkeilty ja veneilty ja vielähän sitä ehtiikin vaikka mitä.
Taisin edellisessä kirjoituksessa mainita, että remonttia olisi tiedossa tälleKIN syksylle. Remontin kohteena tänä vuonna meillä on puutarhan vanhin kasvihuone eli ns. Pikkuhuone, jossa kasvatetaan lähinnä Ruusubegoniaa. Tämä kasvihuone on tähän asti ollut ainut joka on ollut maapohjalla. Ja nyt tämän lattiaremontin myötä olisikin toiveissa välttyä jatkossa rikkakasvien kitkennältä ja pystyä toimimaan kasvihuoneessa ilman, että tarvitsisi vähän väliä vilkuilla mihin jalkansa asettaa ehkä hieman kovia kokeneilla lautakäytävillä. Kasvihuoneesta on nyt tyhjennetty "sisuskalut" ulos ja lattiaa on lapioitu, tärytetty ja laatoitettu. Seuraava vaihe on uusien lämmitysputkien hitsaus ja asennus sekä paranneltujen pöytien tuonti takaisin sisään. Pikkuhiljaa se siitä valmistuu...aikaahan meillä on ensimmäisten pistokkaiden saapumiseen asti eli helmikuulle.
Ensi kesän pistokastilauksetkin on jo kahlattu läpi. Ei ollut muuten ihan mikään kevyt pikkuhomma. Ja nyt kaikkia tietenkin kiinnostaa, että mitäs jännää ensi kaudelle onkaan tulossa...mutta jätänpä sen vielä paljastamatta ja palaan asiaan kevään korvilla.
Ja tämän hetkisestä hiukan myrskyisestä ja sateisesta syyssäästä huolimatta haluan toivottaa kaikille mahtavaa syksyn jatkoa. Nauttikaa auringosta (kyllä se meitä välillä muistaa), luonnon väreistä ja antimista sekä ensimmäisistä kirpsakoista pakkasaamuista.
Puutarhuri jatkaa "lomailua"

Perjantai 5.7.19
Kaikki kiva loppuu aikanaan.
Tänään oli siis se päivä, kun laitoimme kasvihuoneen ovet kiinni perässämme viimeisen kerran tänä kesänä...Tai no ainakin myynnin osalta. Myyntikauden jälkeen puutarhurilla alkaa niin kutsuttu loma, jonka aikana... Kasvihuoneista siivoillaan kesän roskat pois seuraavan kevään tieltä Tehdään uutta tai uudistetaan vanhaa
Suunnitellaan seuraavaa kautta ja tehdään tilaukset.
Toki kaikki nämä asiat tehdään jonain määrittelemättömänä päivänä, joten aika rennolla otteella tässä mennään helmikuulle asti, jolloin alkaa taas kylvö- ja istutushommat.
Muistutan vielä, että vaikka me täällä kasvihuoneella olemme jo laittaneet ovet kiinni...Vaajakosken toimipisteellä tytöt ahkeroivat vielä lauantaihin 13.7 asti.
Kiitos kaikille meidän asiakkaille, yhteistyökumppaneille ja ahkerille työntekijöille tästä kaudesta. Teidän kanssa on ollut ilo kukittaa kesää 2019. Nähdään taas ensi vuonna!
Puutarhuri palaa asiaan ennemmin tai myöhemmin...(veikkaan, että ennemmin)

Maanantai 17.6.19
Lupasinhan palata asiaan seuraavana kiireettömänä aamuna...no nyt on se, tai oikeestaan ei ole, mutta olin vain virkeä ja heräsin ajoissa 🙂
Kevät meni ja kesä tuli. Ollaan kyllä saatu nauttia ihanan lämpimistä, jopa helteisistä päivistä tänä kesänä. Kasvihuoneen mittarit ovatkin välillä kivunneet reilusti yli +40asteen. Kelit ovat siis suosineet (vaikka vähän hiki on ollutkin) puutarhuria täällä kasvihuoneessa ja varmasti myös kaikkia kotipuutarhureita omilla pihoillaan ja pikku kasvihuoneissaan. Alkaa tomaatit ja kurkut vähitellen antamaan satoa ja kukatkin loistavat ulkona kilpaa auringon kanssa. Puutarhurin kastelutaidotkaan eivät ole tänä kesänä päässeet ruostumaan, on nimittäin joku tunti tullut vietettyä letkun varressa. Vettä on kulunut ei pelkästään kukilla vaan myös puutarhurilla. Ihana kesä!
Ja vaikka Juhannus kolkutteleekin jo ovella, on täällä puutarhalla vielä paljon kauniita kukkia vailla omaa kotia. Valikoima ei tietenkään ole enää niin laaja kuin kauden alussa, mutta uskon täältä kuitenkin löytyvän jokaiselle jotain koristusta pihalle ja parvekkeelle. Puutarhan ovet ovat auki juhannusviikolla ma-to tavalliseen tapaan klo 8.00-20.00, juhannusaattona laitetaan ovet kiinni jo klo 14.00 ja siirrytään hetkeksi huilimaan ja nauttimaan keskikesän juhlasta. Kun Juhannus on vietetty palaamme virkistyneinä takaisin "sorvin ääreen". Avaammekin ovet jälleen ma 24.6 klo 9.00. Myös Vaajakosken myyntipisteellä myynti jatkuu vielä juhannuksen jälkeen.
Ihanaa ja lämmintä Juhannuksen aikaa kaikille ja nauttikaa...niin minäkin aion tehdä 🙂
Vielä on kesää jäljellä...

Lauantai 20.4.19
Niin se kevät vaan etenee kohti kesää ja kasvit kasvihuoneessa kasvaa kohisten. Sen verran aurinkoista ja lämmintä on ollut, että uskaltaisikohan sitä odottaa oikein lämmintä kesääkin...
Kasvihuoneessa työt ovat hyvällä mallilla ja lähestulkoon kaikki kukat on jo saatu istutettua. Ensimmäisiä orvokkejakin on jo toimitettu maailmalle. Vielä ei kaikki kukat ole löytäneet omaa paikkaansa kasvihuoneen pöydillä, mutta eiköhän omat koloset kullekkin lajille vielä löydy, kun kevät etenee.
Nyt Pääsiäisenä sitä yrittää puutarhurikin olla vähän rennommin ja tehdä hiukan vähemmän töitä. Tosin yksi pieni projekti näihinkin pyhiin on järjestetty, että ei nyt ihan vetelehtimiseksi menisi 🙂
Kuten jo aiemmin kirjoitin, kasvit ovat kasvaneet hyvällä tahdilla aurinkoisista keleistä johtuen. Orvokit ja orvokkiamppelit ovatkin jo kauniisti kukassa ja  valmiita uusiin koteihin. Myös muutamia muita lajeja on jo jonkin verran kukassa. Äitienpäiväviikolla saapuu kuorma Ruusuja ja Hortensiaa.
Heti Pääsiäisen jälkeen tiistaina 24. päivä klo 9.00 avataan puutarhan ovet teille asiakkaille. Tervetuloa ostoksille ja fiilistelemään kautta 2019!
Puutarhuri palaa asiaan jälleen seuraavana kiireettömänä päivänä 🙂

Lauantai 9.3.2019
Niin se uusi kausi on taas käynnistynyt. Ensimmäinen kasvihuone laitettiin lämpiämään helmikuun alussa ja nyt lämpöisenä on jo kolme huonetta. Kylvöjä on suoritettu viikottain aina sieltä helmikuun alusta lähtien ja ensimmäisiä kylvöksiä on jo päästy koulimaankin. Timanttikukat, Kesäneilikat ja amppelitomaatit ovat siis jo hyvällä alulla omissa ruukuissaan. Kylvölaatikoissaan kohisten kasvaa myös Petuniaa, Hopealehteä, Kesäleimua, Samettiruusua ja paljon erilaisia yrttejä. Niidenkin koulimisen aika tulee maaliskuun aikana.
Pistokkaita on haettu ja istutettu jo tuhansia. ja niitäkin lisää noudetaan joka viikko. Seuraavan taimikuorman hakuun startataan jo tulevana maanantaina ja niinpä heti tiistaina päästään taas laittamaan sormet multaan. Tällä hetkellä pidetään huolta jo kasvihuoneissa kasvavista taimista eli Pelargonioista, erilaisten amppelikukkien taimista ja tietenkin kevään ykkössuosikeista eli Orvokeista.
Uurastus täällä puutarhalla jatkuu vilkkaana. Toivotaan, että saadaan lämmin ja aurinkoinen kevät ja kaikki taimet hyvään kasvun vauhtiin.
Puutarhuri palaa asiaan 🙂